top of page
Kişisel Gelişim: Şarlatanlık mı, Mucize mi?
Kişisel Gelişim: Şarlatanlık mı, Mucize mi?

Kişisel Gelişim: Şarlatanlık mı, Mucize mi?

Kişisel gelişim kitapları neden bu kadar çok satıyor? Bu sektörün 'sistem' içindeki fonksiyonu nedir? Kişisel gelişim seminerlerinin hedef kitlesini kimler oluşturuyor? Sahiden burada olan ne?

Saat ve Yer

22 Kas 2018 19:00 – 21:00

Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği, Muradiye, Ömer Rüştü Paşa Cd., Beşiktaş/İstanbul, Turkey

Etkinlik Hakkında

Kişisel gelişim kitapları neden bu kadar çok satıyor? Bu sektörün 'sistem' içindeki fonksiyonu nedir? Kişisel gelişim seminerlerinin hedef kitlesini kimler oluşturuyor? Sahiden burada olan ne? Milyarlarca dolarlık kişisel gelişim sektöründe, kitaplar, konferanslar, motivasyon seminerlerinin taşıdığı "hakikat" nedir? Yaşam koçları kimdir ve yaptıkları nedir? Bu işin ilminden söz edilebilir mi?

Kişisel gelişim kitapları ve yaşam koçları, genellikle, yaşamdaki sorunların kaynağını, tembelliğe, bilgisizliğe, yanlış tercihlere, hatalara, kısacası kişisel yetersizliklere bağlarlar; böylece genel anlamda 'sistem', ekonomi-politik ve toplumsal dinamikler de görünmezleştirilir.

Konu, magazin psikologluğu ile modern şarlatanlık arasındaki ince çizgide oynayan kişisel gelişimciler, kişisel dönüşümcüler, yaşam koçları ve motivasyon konuşmacıları, örneklerle çözümlenip "bilim" - "sözde-bilim" kategorileri teleme alınarak tartışılacaktır.

Görsel notu:

 

* Kişisel gelişim uzmanı Anthony Robbins'in motivasyon seminerinden bir kare

Tarih & Saat

 

22 Kasım 2018, Perşembe & 19.00-21.00

Ayrıntılar

 

* Etkinlik, 50 kişi ile sınırlıdır. 

* Katılım ÜCRETSİZDİR. 

* Başvuruda kayıt sırası esastır. 

* Kontenjan sınırlı olduğundan KAYIT yaptırılması gerekmektedir.

Kayıt

 

https://goo.gl/TZEzLE adresindeki formu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz.

 

————————–————————–————

 

Paylaşımcı / Anıl Aba

İktisat lisans eğitimini London School of Economics ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çift diploma programıyla tamamlayan Anıl Aba doktorasını University of Utah’ta "iktisadi düşünce tarihi" ve "radikal ekonomi-politik" alanlarında uzmanlaşarak yaptı. Aba, bir yandan Kadir Has Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde iktisat dersleri verirken diğer yandan BirGün Pazar'da "popüler iktisat" ve "ekonomi-politik" yazılarıyla okuyucularla buluşmaktadır.

 

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page